recept: Tormás virslisaláta, Kifőzde
Tormás virslisaláta
Ennek a dokumentumnak a kiinduló oldalát itt találod: http://www.kifozde.hu

Hozzávalók:

Elkészítés:

2 pár (bécsi) virsli,
1 vöröshagyma,
1 kis torma,
só, bors, majonéz, tejföl, petrezselyemzöld




A hagymát karikára vágom, szétszedem és lesózom.
A tormát meghámozom, megmosom, lereszelem. Két-három evőkanálnyi mennyiségnél nem kell több a 2 pár virslihez.
A virslit megmosom, felkarikázom, aprítok egy kevés petrezselyemzöldet a díszítéshez.
Ha a hagyma már megpuhult, hozzákeverem a virslit és egy liter forró, lobogó vízzel leforrázom. Hagyom állni a vízben 2-3 percig, majd leszűröm.
Hozzáadok 3-4 evőkanál majonézt és tejfölt, beleteszem a két evőkanál tormát, megborsozom, jól összekeverem, ha kell, megsózom. Kicsit állni hagyom, kevergetem, kóstolgatom, ha kell, tovább ízesítem. Esetleg egy csipetnyi porcukrot is teszek bele ízfokozónak.
Ha kész, meghintem a petrezselyemmel és 1-2 órára hűtőbe teszem.

Ha tetszik a recept, küldd el emilben, lájkold, +1-ezd! Ha van csepp időd, véleményt is írhatsz, nem kell regisztrálni! Ott van minden kéznél, a cím alatt.

JG - A főzésben járatlanok is bátran nekiállhatnak, elkészítése nem időigényes.



Forrás: Jó ötletnek tűnt, kipróbáltam, nekem bejött.

MENÜ bezárása

Első megjelenés: 2010.02.12. Utoljára frissítve: 2010.01.12.
Utolsó megtekintés: több, mint 6 napja (2024-04-27 20:04:58 - 2.1)
Hozzászólások:

Megjegyzés a recepthez