Hozzávalók: |
Elkészítés: |
2 pár (bécsi) virsli, 1 vöröshagyma, 1 kis torma, só, bors, majonéz, tejföl, petrezselyemzöld |
A hagymát karikára vágom, szétszedem és lesózom. A tormát meghámozom, megmosom, lereszelem. Két-három evőkanálnyi mennyiségnél nem kell több a 2 pár virslihez. A virslit megmosom, felkarikázom, aprítok egy kevés petrezselyemzöldet a díszítéshez. Ha a hagyma már megpuhult, hozzákeverem a virslit és egy liter forró, lobogó vízzel leforrázom. Hagyom állni a vízben 2-3 percig, majd leszűröm. Hozzáadok 3-4 evőkanál majonézt és tejfölt, beleteszem a két evőkanál tormát, megborsozom, jól összekeverem, ha kell, megsózom. Kicsit állni hagyom, kevergetem, kóstolgatom, ha kell, tovább ízesítem. Esetleg egy csipetnyi porcukrot is teszek bele ízfokozónak. Ha kész, meghintem a petrezselyemmel és 1-2 órára hűtőbe teszem. Ha tetszik a recept, küldd el emilben, lájkold, +1-ezd! Ha van csepp időd, véleményt is írhatsz, nem kell regisztrálni! Ott van minden kéznél, a cím alatt. JG - A főzésben járatlanok is bátran nekiállhatnak, elkészítése nem időigényes. |